latinica  ћирилица
18/01/2024 |  17:05 ⇒ 17:09 | Autor: SRNA

Opština Novi Grad će podržati izgradnju kuće za osmočlanu porodicu Vukić

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača kaže da će opština i novogradski privrednici podržati projekat izgradnje kuće za osmočlanu porodicu Vukić iz naselja Ćele, u okviru serijala "Srpska kuća".
Porodica Vukić - Foto: SRNA
Porodica VukićFoto: SRNA

- Izgradnjom kuće značajno će biti poboljšani uslovi života porodice Vukić. Ovo je veoma važan dan za njih i za opštinu Novi Grad - rekao je on.

Predstavnici Fondacije "Srpska kuća" i opštine Novi Grad danas su sa ekipom ATV-a koja emituje serijal "Srpska kuća" posjetili Vukiće.

Goran Vukić je rekao novinarima da je bio veoma srećan kad je saznao da će njegova porodica uskoro imati novu kuću i bolje uslove za život.

On je naveo da najstarije od petoro djece ima 14 a najmlađe 1,5 godina.

- Bilo mi je veoma drago kad sam saznao za izgrljdnju kuće. Zahvaljujem svima koji su pomogli i sada i prije - rekao je on.

Vukić odnedavno radi u terenskoj jedinici "Elektrokrajine" a ranije je bio zaposlen u pilani.

Predstavnik Fondacije "Srpska kuća" direktor marketinga i prodaje ATV-a Dejan Stupar, rekao je da je opština obezbijedila uslove kako bi se realizovao projekat.

- Riječ je o porodici koja je slika i prilika jedne zdrave,poštene i vrijedne porodice. Počastvovani smo što će naredna kuća biti njihova -  rekao je on.

Stupar kaže da je osnivač Fondacije Gorica Dodik danas zbog obaveza nije mogla biti u Ćelama ali da će posjeta porodici Vukić biti ponovljena krajem januara.

On je objasnio da će radovi početi čim to dozvole vremenske prilike.