latinica  ћирилица
04/02/2024 |  17:09 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Dodik i Višković u Vlasenici: Biće izgrađen ski-centar "Igrišta" (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković u posjeti su Vlasenici gdje su razgovarali sa rukovodstvom ove opštine.
Milorad Dodik u Vlasenici - Foto: RTRS
Milorad Dodik u VlaseniciFoto: RTRS

Dodik je nakon sastanka pohvalio rukovodstvo opštine predvođeno načelnikom Miroslavom Kraljevićem, ističući da je Vlasenica primjer dobre saradnje lokalnog i republičkog nivoa vlasti.

- Nijedno pitanje koje je načelnik otvorio nije ostalo bez odgovora, nastavićemo da radimo i nadam se da će Kraljević dugo godina ostati na čelu opštine - rekao je Dodik.

On je istakao da će skijaški centar "Igrišta" u Vlasenici biti izgrađen i da će biti na ponos svih, ističući da je riječ o dobrom projektu, o čemu govori i činjenica da postoje investitori koji žele da grade sadržaje na Igrištima.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku razgovarano o realizaciji ovog projekta, što će zajednički koordinisati opština, Olimpijski centar "Јahorina" i Vlada, odnosno resorno ministarstvo.

On je najavio da će u narednih nekoliko dana u Vlasenici biti održan sastanak o daljoj realizaciji izgradnje skijaškog centra "Igrišta".

- Učinićemo sve da se to završi. Inteziviraćemo radove na Igrištima, danas smo se dogovarali kako to da učinimo. Neće biti urađeno ništa mimo regulacionog plana i mimo pravila, niti će biti divlje gradnje - rekao je Dodik.

Višković je rekao da opštinsko rukovodstvo inicira nove projekte prema Vladi Srpske i radi na razvoju ove lokalne zajednice.

On je istakao da je izgradnja ski-centra "Igrišta" najveća pojedinačna investicija u istočnom dijelu Srpske i da ovaj projekat treba da razvije cijelu regiju.

- Ski-cntar "Igrišta" su u sastavu Olimpijskog centra "Јahorina", tako da očekujem da će završetom svih radova ova regija, zajedno sa opštinom Vlasenica, profitirati od tog projekta - rekao je Višković.

On je ukazao da su budžeti opština Pale i Trnovo uvećani za tri do četiri puta nakon što je Vlada Srpske, zajedno sa predsjednikom Republike, odlučila da investira u Olimpijski centar "Јahorina".

Višković je najavio da će aplicirati prema Saudijskom fondu za projekat završetka izgradnje studentskog doma u Vlasenici, podsjetivši da je ovaj fond prošle godine odobrio sredstva za izgradnju studentog doma u Foči.

- Saudijski fondu je pokazao veliko interesovanje i hoće da pomogne Republiku Srpsku, pogotovo kroz ove projekte - rekao je Višković.

Višković je naveo da je u toku rad sa kineskim partnerima na projektovanju i obezbjeđivanju sredstava za izgradnju brzog puta od Bijeljine prema Podromaniji.

- To je preliminarna investicija vrijedna tri milijarde KM. Moramo to raditi sukcesivno, po etapama, i onog momenta kada budemo imali idejni i glavni projekat onda će institucije donijeti odluku na koji način će to biti rađeno i koje su dionice prioritet - rekao je Višković.

Foto: RTRS

Kraljević je rekao da je razgovarano o značajnim projektima i razvoju opštine Vlasenica i istočnog dijela Srpske.

On je poručio da se zajedničkim snagama mogu prebroditi svi problemi.

- Bez podrške predsjednika Dodika i premijera Viškovića male opštine ne bi mogle napredovati. Svih ovih godina se bez ikakave uzdržanosti osjetila njihova podrška i razumijevanje prema svima nama - rekao je Kraljević.