latinica  ћирилица
12/02/2024 |  11:17 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Vulićeva upitala Kreho: Služi li CSM sistem za sve ili samo po potrebi? (FOTO/VIDEO)

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je vršioca dužnosti predsjednika Suda BiH Minku Kreho šta znači "presignacija" u praksi Suda i na koji način se vrši i šta su stvarni razlozi za napuštanje predmeta protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika od sudije Mirsada Strike.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je uputila poslaničko pitanje Krehi u kojem je podsjetila da je sudija Sena Uzunović, bez ikakvog obavještenja, objašnjenja i poštovanja, "upala" u sudnicu uz obrazloženje da ona nema mnogo posla u Sudu BiH, tačnije predmeta sa oznakom "K", pa je navedeni predmet /Milorad Dodik/ presigniran njoj.

- Gospođo Kreho, služi li CMS sistem za sve ili se primjenjuje samo povremeno i za određene? Kakva presignacija u Sudu i uopšte u 21. vijeku? - upitala je Vulićeva.

Vulićeva je u obrazloženju navela da cijeni da je vršiocu dužnosti Suda BiH poznata prošlost Unuzovićeve, kao i da je obavljala važne zadatke u Vladi premijera Edhema Bičakčića /SDA/.

- Isto tako, njene sadašnje kolege sudile su njenom tadašnjem šefu jer joj je dodijelio novac za stambeno zbrinjavanje. Takođe, odanost stranci koja ju je "lansirala" na mnoge pozicije, "lansirala" je i u sam Sud BiH. Gospođo Kreho, pojansite mi, zašto se u Sudu BiH krši Zakon o zaštiti od diskriminacije? - navela je Vulićeva u poslaničkom pitanju.

Ona je dodala da je svima poznato da je Sena Unuzović vršila dužnosti za vrijeme vlasti SDA, kao što cijeli svijet zna da je Milorad Dodik predsjednik SNSD.

- Gospođo Keho, ovo je čist primjer diskriminacije na političkoj osnovi. Uzunovićeva je poznata po presudama na štetu srpskog naroda i učesnik tragičnog sukoba u BiH u vojnim strukturama. Da li je i Vama naređeno da učestvujete u ovoj odmazdi na srpski narod, pa ćutite i dozvoljavate kršenje stvarnih zakona u BiH koje je Parlamentarna skupština BiH donijela, poput Zakona o zaštiti od diskriminacije? - upitala je Vulićeva vršioca dužnosti Suda BiH.