latinica  ћирилица
12/02/2024 |  13:12 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

U srijedu u Višegradu obilježavanje Dana boraca (VIDEO)

U Višegradu će u srijedu biti obilježen Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.
Vojska Republike Srpske - Foto: RTRS
Vojska Republike SrpskeFoto: RTRS

U manastiru Dobrun biće služen parastos poginulim srpskim ustanicima, a nakon toga biće položeno cvijeće na spomenik voždu Karađorđu.

Vijenci i cvijeće poginulim borcima Vojske Republike Srpske biće položeni na Trgu palih boraca, a nakon toga biće održana svečana akademija u Domu kulture "Ivo Andrić".

Obilježavanju će prisustvovati predstavnici institucija Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, kao i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ovom događaju prisustvovaće i rukovodstva opštine Višegrad i susjednih opština, nevladinih organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, opštinskih nevladinih organizacija i građani.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da je slobodarski duh u Prvom srpskom ustanku imao veliku uticaj na srpske borce u proteklom ratu.