latinica  ћирилица
12/02/2024 |  13:21 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Doktor Rivas ponovo u UKC-u Srpske (FOTO/VIDEO)

Hirurg i višegodišnji saradnik Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Dijego Gonazalez Rivas ponovo boravi u UKC-u gdje će zajedno sa ljekarima Klinike za torakalnu hirurgiju izvoditi hirurške zahvate.
UKC Vlado Đajić - Foto: RTRS
UKC Vlado ĐajićFoto: RTRS

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je saradnja sa doktorom Rivasom dokaz da je UKC na mapi evropskih i svjetskih zdravstvenih centara.

- U našoj ustanovi rade vrhunski ljekari, u posjetu nam dolaze vrhunski poznavaoci medicine. Doktor Rivas je u našoj ustanovi već osmi ili deveti put što je upravo dokaz da konstantno unapređujemo znanja i vještine zaposlenih i rad naše ustanove. Јoš jednom veliko hvala Rivasu što je ovdje danas sa nama, kolegama iz Srbije, načelniku Kantaru i kompletnom timu - rekao je Đajić.

Rivas, koji je grudni hirurg, rekao je da je danas pred ljekarima u UKC-u težak slučaj, odnosno reoperacija na grudnom košu koja je veoma kompleksna.

- Naime, pacijent je operisan prije dvadeset godina kroz jedan veliki rez koje se zove torektomija. Danas tog pacijenta operišemo kroz jedan mali rez što je takođe kompleksno, ali nam dobro ide i uskoro završavamo operaciju. Svaki slučaj koji sam operisao u UKC Republike Srpske je za eksperte iz torakalne hirurgije tj. kompleksan, moram da naglasim da sam zadovoljan napretkom tima Klinike za torakalnu hirurgiju u UKC Republike Srpske. Posebno sam zadovoljan posjetom tima iz Klinike za torakalnu hirurgiju koji je boravio na edukaciji u u Kini gdje su članovi tima imali priliku da vide mnogo složenih operacija, do 150 dnevno. Takođe imali su priliku da vide i upoznaju se sa najmodernijom robotskom tehnologijom na svijetu. Јoš jednom hvala svima, srećan sam što sam ovdje i zadovoljan napretkom vašeg tima - rekao je Rivas.

Načelnik Klinike za torakalnu hirurgiju Marko Kantar zahvalio je Đajiću na omogućenoj saradnji i doktoru Rivasu.

- Mi smo već stvorili prijateljski odnos sa doktorom Rivasom, redovno smo u kontaktu i imamo stalne konsultacije u vezi sa zahtjevnim slučajevima na nedjeljnom nivou. Zahvaljujem našem generalnom direktoru na podršci koju imamo uvijek. Bez nje ništa ne bi bilo moguće. Isto tako zahvaljujem i kolegama iz Klinike za torakalnu hirurgiju iz UKC Srbije. Zahvaljujem mojim kolegama sa naše klinike i načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Draganu Rakanoviću, bez kojeg ne bismo mogli raditi - rekao je Kantar.