latinica  ћирилица
13/02/2024 |  09:19 ⇒ 09:21 | Autor: RTRS

Likovna radionica "Za hrabra mala srca" (VIDEO)

U Muzeju Republike Srpske u Banjaluci će u četvrtak, 15. februara, povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, biti održana likovna radionica u kojoj će učestvovati djeca iz Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", kao i učenici iz banjalučkih srednjih i osnovnih škola.
Muzej Republike Srpske - Foto: Glas Srpske
Muzej Republike SrpskeFoto: Glas Srpske

U radionici "Za hrabra mala srca" učestvovaće učenici Tehničke i Medicinske škole, Gimnazije, osnovnih škola "Aleksa Šantić" i "Branko Radičević", kao i Katoličkog školskog centra "Ivan Merc".

- Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad Muzeja Republike Srpske se po deseti put pridružuje humanitarnoj akciji "Za hrabra mala srca" i organizatoru, Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banjaluke - navedeno je iz Muzeja Republike Srpske.

Iz Muzeja dodaju da će djeca, uz muzejskog savjetnika pedagoga Natašu Nogo i nadležne kustose, crtati muzejske eksponate.

- Ovom prilikom će biti izloženi likovni radovi Ane Naerac, učenice devetog razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Banjaluke. Јedan svoj rad mlada autorka će pokloniti Udruženju Iskra - istakli su iz Muzeja.