latinica  ћирилица
13/02/2024 |  11:57 ⇒ 14:03 | Autor: RTRS

Dodik: Lukić veliki patriota, sudi mu osoba sumnjive ratne prošlosti

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić je dobar čovjek, veliki patriota, odličan rukovodilac koji odgovorno izvršava sve svoje obaveze i Republika Srpska mu je zahvalna na toj posvećenosti. Danas je primoran da zbog nekog ilegalca dolazi u Sarajevo i da mu u političkom procesu sudi osoba sumnjive ratne prošlosti, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Foto: RTRS
Milorad Dodik (Foto: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Foto: RTRS

Dodik je rekao da je cilj montiranog procesa isti, iako su razdvojeni predmeti protiv njega i Lukića.

- Žele da zaplaše cijeli srpski narod, da dovedu proces do kraja i primoraju sve da prihvate priču o BiH u kojoj se Srpska ništa ne pita i čija sudbina zavisi od volje nekog lažnog visokog predstavnika - naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On dalje navodi da cijela priča dobija na značaju s Lukićem, jer žele da pošalju poruku da će tako proći svako ko bude branio nacionalni interes i izvršavao odluke Narodne skupštine.

Dodik kaže da su razdvajanjem postupka ostvarili dva cilja - žele da ubrzaju sve i da presude u što kraćem roku kako bi mu zabranili političko djelovanje, a na primjeru Lukića da pokažu kako će proći običan narod.

- Danas je to Lukić, a sutra ko zna ko. Ponosan sam na sve ljude koji uprkos zastrašivanju i prijetnjama ne odustaju od odbrane Republike Srpske. Svaki naš dolazak u Sarajevo potvrda je naše odlučnosti da se obračunamo s lažljivim Šmitom - istakao je Dodik.

On je poručio da nijedan Srbin nikada neće dozvoliti da neki Šmit odlučuje umjesto naroda.

- Sve što su pokušali ovim montiranim procesom, samo će im se obiti o glavu. I pitanje je dana kada će se to desiti - zaključio je Dodik.

Podsjećamo, u Sudu BiH za danas je zakazan početak suđenja Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog neprovođenja odluka Kristijana Šmita.