latinica  ћирилица
15/02/2024 |  07:35 ⇒ 07:42 | Autor: TANЈUG

Selaković položio vijenac i upisao se u spomen knjigu na grobu Neznanog junaka

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, kao izaslanik predsjednika Srbije, upisao se u Spomen knjigu, nakon polaganja vijenaca kod Spomenika Neznanom junaku na Avali, a povodom obilježavanja Dana državnosti.
Selaković se upisao u Spomen knjigu, nakon polaganja vijenaca (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Selaković se upisao u Spomen knjigu, nakon polaganja vijenaca (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Vijenac je položio u pratnji načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića i komandanta Garde brigadnog generala Nikole Dejanovića.

- Sloboda je bila i ostala i biće ideja vodilja i glavna vrijednost za koju su se borile, bore i za koju će se boriti generacije građana Srbije, napajajući se primjerom junaštva srpskih ustanika iz 1804. i 1815. i mudrostima političke i diplomatske vještine ustavobranitelja iz 1835. godine. Srpskom narodu i svim građanima Srbije država je bila i biće garant slobode, a sloboda šansa za razvoj i napredak. Živjela Srbija! - upisao je Selaković u spomen knjigu.

foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ceremonija je otpočela intoniranjem državne himne Republike Srbije "Bože pravde" i minutom ćutanja.

Srbija danas obeležava Dan državnosti - Sretenje, u znak sjećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. vijeka, odnosno začetak novovjekovne srpske države.