latinica  ћирилица
15/02/2024 |  07:53 ⇒ 08:08 | Autor: SRNA

Kolovozi mjestimično vlažni, učestali odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros suvi i mjestimično vlažni, u kotlinama i duž rijeka ima magle, a na dionicama kroz usjeke učestali su odroni.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Odroni su učestali posebno na putevima: Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Јezero - Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u toku su minerski radovi zbog čega se obustavlja saobraćaj od 7.00 do 16:00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - granica Repbulike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac-Piperi zabranjen je saobraćaj za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U FBiH učestali su odroni na putevima Bihać - Srbljani - Bosanska Krupa, Crna Rijeka - Јajce - Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han - Kalesija kao i prevoju Rostovo /Novi Travnik-Bugojno/ i Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja u putničkom saobraćaju.