latinica  ћирилица
15/02/2024 |  08:50 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Runić: Srbija nam vratila vjeru u bolje sutra

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je zahvaljujući pomoći Srbije vraćena vjera u bolje sutra u Drvaru, koji se nalazi na stradalnom prostoru.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

Ona je istakla da neraskidiva i stabilna veza sa maticom Srbijom svakodnevno jača i stvara osjećaj pripadnosti istom narodu, iako ne žive na teritoriji matice Srbije.

- Želim da zahvalim za podršku koju Srbija pruža srpskom narodu u Drvaru i Federaciji BiH - naglasila je Runićeva.

Povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, ona je uputila iskrene čestitke predsjedniku Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije, istakavši da je on svojim radom, trudom i zalaganjem stavio Srbiju i srpski narod na značajno mjesto na regionalnom, ali i na svjetskom nivou.

- Sigurna sam da će ekonomska i politička stabilnost Srbije nastaviti da jača i u budućem periodu, na opšte zadovoljstvo srpskog naroda gdje god se nalazio. U naš gradić vratili ste vjeru u bolje sutra i svojom podrškom omogućili ste da vjerujemo u bolje sutra na ovim stradalnim prostorima - navela je Runićeva u čestitki.

Sretenje je kao državni praznik proglašeno odlukom Skupštine Srbije 2001. godine, a od 2012. praznuje se 15. i 16. februara. Srpska pravoslavna crkva 15. februara slavi Sretenje.

Na Sretenje 1804. godine počeo je Prvi srpski ustanak, bio je to začetak novovjekovne srpske države i obnove njene državnosti.