latinica  ћирилица
15/02/2024 |  08:52 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Mikrofin: Podrška poljoprivrednicima bez troškova obrade kredita

Mikrokreditno društvo, Mikrofin, nastavlja sa svojom misijom podrške razvoju preduzetništva i poljoprivredne proizvodnje, nudeći posebne uslove kreditiranja.
Mikrofin - krediti za poljoprivrednike - Foto: Ustupljena fotografija
Mikrofin - krediti za poljoprivrednikeFoto: Ustupljena fotografija

U duhu kontinuirane podrške razvoju poljoprivrede, Mikrofin je najavio posebnu akciju Krediti za poljoprivredu bez troškova obrade, koja će trajati od 15. februara do 15. maja tekuće godine.

- Ova inicijativa je usmjerena na olakšavanje proljetne sjetve, oslobađajući poljoprivrednike dodatnih financijskih tereta u vidu troškova obrade kredita. Ključni uslov akcije jeste da minimalno 50 odsto iznosa kredita bude namijenjeno nabavci sredstava neophodnih za proljećnu sjetvu, omogućavajući tako poljoprivrednicima da maksimalno iskoriste svoje resurse i optimiziraju proizvodnju - navode iz Mikrofina.

Mikrofin u svojoj ponudi ima kredite čiji iznosi variraju od 300 KM do 50.000 KM, sa rokom otplate do 84 mjeseca, čime se zadovoljavaju potrebe širokog spektra korisnika - od malih gazdinstava do velikih poljoprivrednih preduzeća.

Takođe, krediti su dostupni kako pravnim, tako i fizičkim licima koja se bave poljoprivrednom djelatnošću, bilo da je riječ o ulaganju u obrtna ili osnovna sredstva, ili pak refinansiranju postojećih obaveza.