latinica  ћирилица
15/02/2024 |  11:21 ⇒ 11:21 | Autor: RTRS

Brnabićeva čestitala građanima Dan državnosti

Premijer Srbije Ana Brnabić čestitala je danas građanima 15. februar – Dan državnosti, ističući da samo ekonomski jaka i stabilna Srbija može biti istrajna u rješavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/bs) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/bs)

- U ime Vlade Srbije i svoje lično ime čestitam građanima Srbije nacionalni praznik Dan državnosti, uz podsećanje na Sretenjski ustav, temelj moderne srpske države, kao i uspomene na slavne pretke čiju viziju moderne i slobodne države mi danas živimo - navela je ona u čestitki.

Brnabićeva je istakla da samo ekonomski jaka i stabilna Srbija, vođena ljudima koji istinski vole svoju zemlju, može biti istrajna u rješavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa.

- Zato svesni odgovornosti, naša obaveza je da zemlju večno čuvamo i nastavimo da negujemo izvorišta novovekovne srpske državnosti i ustavnosti - navodi se u čestitki Brnabićeve.

Srbija 15. februara obilježava Dan državnosti, ustanovljen u znak sjećanja na Sretenje 1804. godine, kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, ali i na proglašenje prvog srpskog Ustava 1835. godine, kojim je označen početak savremene srpske države.