latinica  ћирилица
15/02/2024 |  15:24 ⇒ 16:34 | Autor: RTRS

Priznanje za dosadašnji trud i rad nastavnicima OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu (VIDEO)

Miroslav Čavarkapa, nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu, jedan je od dobitnika Svetosavske nagrade.
Učenici, Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Učenici, Istočno SarajevoFoto: RTRS

Svaka nagrada značajna je na svoj način, skroman je Čavarkapa.

Ipak, kaže da je Svetosavska nagrada objedinila rad i trud koji svakodnevno ulaže u obavljanje poziva koji sa sobom nosi veliku odgovornost.

- Јer čovjek ulaže svaku godinu trud da prenese znanje i onaj zadatak koji je postavljen pred njega da obavi kako treba, da prenese znanje i nauči i pripremi generacije budućih stanovnika i rukovodilaca ove naše države i regije onoliko koliko može - kaže Čavarkapa.

Priznanje za dosadašnji trud i rad dobila je i Slavica Govedarica, nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidža, kojoj Svetosavska nagrada predstavlja i podsticaj da jednako posvećeno i kvalitetno obavlja svoj poziv i ubuduće.

U prethodnih 17 godina njeni učenici su postizali zapažene rezultate kako u pojedinačnim tako i u ekipnim sportovima. Prošlu školsku godinu obilježili su brojni uspjesi na svim nivoima školskih takmičenja.

Slavica je dugogodišnji odbojkaški trener mlađih i seniorskih kategorija, te rukovodilac sekcije Crvenog krsta koja je prošlogodišnji republički pobjednik na svim nivoima.

Poziv nastavnika se mora voljeti, ističe Govedarica - jer i van radnog vremena, treba se odvojiti vrijeme za učenike, osluškivati njihove želje i biti im podrška uvijek i u svemu.

Budućim kolegama nastavnica Govedarica poručuje da pri izboru zanimanja razmisle da li je poziv nastavnika ono što zaista žele, jer iz želje nastaje i volja za bavljenje ovim plemenitim zanimanjem.