latinica  ћирилица
15/02/2024 |  18:24 ⇒ 21:31 | Autor: RTRS

Predizborna utakmica u Srebrenici uveliko počela (VIDEO)

Predizborna utakmica za oktobarske lokalne izbore u Srebrenici je uveliko počela.
Srebrenica-opština - Foto: SRNA
Srebrenica-opštinaFoto: SRNA

Aktuelni načelnik Mladen Grujičić danas je najavio kandidaturu za treći mandat.

Prošle sedmice opštinski odbor SNSD-a donio je odluku da podrži Miloša Vučića za kandidata za načelnika Srebrenice.

Ni bošnjačke stranke, po svoj prilici, neće imati jednog kandidata.



Aktuelni načelnik Mladen Grujičić objelodanio je svoju kandidaturu za treći mandat na mjestu načelnika Srebrenice.

Odluku da se kandiduje na izborima, saopštio je na skupu koji je okupio privrednike, nevladine organizacije i dio odbornika.

- Šaljemo poruku sa ovog skupa, svima onima koji danas nisu prisutni, koji predstavljaju političke partije da nam se pridruže, vrata su svima otvorena - rekao je Grujičić.

Grujičića su podržali opštinski odbori SDS-a i DNS-a. Smatraju da je akteulni načelnik dobro radio i da treba dobiti novu šansu .

- Uzimajući u obzir njegov program razvoja banje Guber i ostalih proizvodnih pogona mi smo dali njemu podršku kao kandidatu - pojasnio je Velibor Rankić, predsjednik OO DNS Srebrenica.

- Nadam se da će i Vlada Republike Srpske prepoznati ovu našu poruku jer u posljednje vrijeme oni nisu bili nešto posebno zainteresovani za Srebrenicu ili ja nemam dobra pregled stanja - dodao je Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS-a Srebrenica.

Vrijeme je za bolja kadrovska rješenja, odgovara Miloš Vučić, koga je kao kandidata za načelnika opštine Srebrenica predložio lokalni odbor SNSD-a.

U ovoj stranci kažu, da su Srebrenici potrebni ljudi koji mogu spriječiti dalji odlazak stanovništva.

- Grujičić nije opravdao povjerenje i za osam godina nije postigao rezultate, a što se vidi, jer vladajuća stranka na osnovu čijih glasova je i dobio vlast mu nije dala podršku - smatra Vučić.

- Dosadašnji načelnik bio je dva mandata što je dovoljo, ovdje treba svježa krv. Očekujemo podršku koalicionih partnera. Miloš Vučić ima ideje kako da dođe do investicija i mi se nadamo da će on biti novi načelnik Srebrenice u naredne četiri godine - tvrdi Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a.

Sve su prilike da ni bošnjačke stranke na predstojećim lokalnim izborima neće imati jednog kandidata za načelnika Srebrenice.

Iako ne žele pred kameru, kao mogući kandidati spominju se imena Hamdije Fejzića, Alije Tabakovića, Tife Efendić i Adema Mehmedovića.