latinica  ћирилица
15/02/2024 |  18:42 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

Košarac: Savjet ministara nije vlada, niti BiH ima vladu

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković mora znati da Savjet ministara nije nikakva vlada BiH, već to što jeste - Savjet ministara koji se sastavlja od predstavnika Srpske i FBiH i služi kao pomoćni organ Predsjedništva BiH, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih poslova u kojem je, između ostalog navedeno da su "ministar Konaković, kao i cijela vlada, posvećeni promovisanju interesa BiH na međunarodnoj sceni, uključujući i proces pristupanja EU", Košarac je istakao da BiH nema vladu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Uzalud Konaković saopštava javnosti da su on, "kao i cijela vlada"... BiH nema vladu. Ni on, ni ja, niti bilo koji ministar u Savjetu ministara nismo članovi nikakve vlade, već Savjeta ministara - naveo je Košarac na Instagramu.

On je istakao da je degutantno da Konaković u javnost plasira neistine o nazivu institucije.

- Ako Savjet ministara lažno predstavlja kao nekakvu vladu, kakve li sve neistine o drugim temama širi? - upitao je Košarac.

Osvrnuo se i na Konakovićevu današnju izjavu u vezi sa odnosima među partnerima koji čine vlast na nivou BiH.

- Što se tiče Konakovićevih navoda o emocijama i simpatijama prema partnerima u vlasti na zajedničkom nivou... Da ne budem nepristojan, samo ću konstatovati da je u jednom u pravu - nema ih. Јer da zaista možemo da se vodimo emocijama, ni Konaković niti bilo ko drugi iz te ekipe ne bi bio naš izbor - istakao je Košarac.

No, rekao je Košarac, predstavnici Srpske poštuju dejtonsko uređenje BiH i volju građana FBiH, na osnovu koje su za partnere u Savjetu ministara birali "Trojku".