latinica  ћирилица
15/02/2024 |  20:02 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Stevandić: Dan državnosti Srbije - praznik slobode (VIDEO)

Dan državnosti Srbije je praznik slobode, i ova odlikovanja se dodjeljuju ili za dostignute rezultate, ili za one slobode kojima težimo, istakao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić koji je odlikovan Sretenjskim ordenom prvog stepena.
Nenad Stevandić - Foto: Ustupljena fotografija
Nenad StevandićFoto: Ustupljena fotografija

- Ova odlikovanja  nas čuvaju da ne posustanemo, da nas učine još jačim. Sva ova odlikovanja za nas su jedna vrsta regrutacije za budućnost da učinimo još više što je u našoj moći - istakao je Stevandić. 

Stevandić je izrazio velika zahvalnost predsjedniku Aleksandru Vučiću i institucijama Srbije.

- Moje zadovoljstvo je time veće kada vidimo da je dosta nas iz Republike Srpske primilo odlikovanje i to ovaj događaj za nas čini veličanstvenim - dodao je Stevandić.

Pored Stevandića Sretenjskim ordenom prvog stepena odlikovani su akademik Rajko Kuzmanović, dok je posthumno zlatnom Medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" odlikovan Spomenko Gostić, jedan od najmlađih boraca Vojske Republike Srpske koji je u 15. godini poginuo 1993. godine u BiH.

Karađorđevu zvezdu dobili su i glumac Nikola Pejaković i glumica Biljana Čekić iz Republike Srpske, čuvena Dara iz Јasenovca.