latinica  ћирилица
16/02/2024 |  09:58 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Igra se za finale Kupa Radivoja Koraća (VIDEO)

U Nišu će danas biti odigrani polufinalni mečevi najpoznatijeg i najmasovnijeg košarkaškog kupa u Srbiji.
Kup Radivoja Koraća - Foto: RTRS
Kup Radivoja KoraćaFoto: RTRS

Crvena zvezda igra protiv Čačka 94, a Partizan protiv Vojvodine u dvorani Čair.

Odgovor na pitanje na koje svi ljubitelji igre među koševima nestrpljivo očekuju je - da li su Čačani i Novosađani spremni da publici prirede još jedno iznenađenje ili će u borbi za Žućkovu ljevicu, ipak, gledati vječite?

Niš živi za košarku svake godine u februaru, jer se tada u dvorani Čair igra Kup Radivoja Koraća.

Odigrana su četvrtfinala u kojima su priređena dva iznenađenja (Čačak 94 koji je pobijedio Borac i Vojvodina je bila bolja od Mege), a petak je rezervisan za borbe koje će ekipe voditi u finale.

Od 17 časova na parket će Crvena zvezda i Čačak 94, a od 21 čas očekuje se borba između Partizana i Vojvodine.

Crvena zvezda je četvrtfinale odigrala u srijedu, pa je ekipa imala dan odmora da se oporavi i spremi za završnicu takmičenja u kojem su iznenađenja češća nego kada se igra ligaški dio sezone. Preko puta sebe imaće momke iz ekipe Čačak 94 koji su bili bolji od ABA ligaša, Borca.

Ono što se navijači crveno-bijelih pitaju je da li će se ekipi priključiti Miloš Teodosić, kao što je to najavio Nemanja Nedović, ili će ekipa do kraja takmičenja u Nišu biti lišena pomoći iskusnog pleja? Van rostera je zbog povrede Nikola Topić.

Što se tiče Partizana, oni su svoje četvrtfinale protiv Hercegovca iz Gajdobre odigrali sinoć i Željko Obradović nije bio zadovoljan učinkom ekipe.

- Nije bila dobra utakmica i nismo igrali dobro, to je sigurno. Odradili smo, što bi rekli...Želio bih da iskoristim priliku da ekipi Hercegovca čestitam na velikom rezultatu, na svemu onome što su uradili do sada i da im poželim puno sreće u nastavku u svim budućim utakmicama i takmičenjima. Naravno, da se zahvalim navijačima koji su ovog puta došli u velikom broju i podržavali ekipu kao što to rade cijele sezone. Hvala još jednom, odrađena utakmica. Probao sam da vodim ekipu na način da razmišljamo i o tom polufinalu sutra i to bi bilo to - rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije.

Finalni meč za Žućkovu levicu igra se u subotu, a titulu brani Crvena zvezda.