latinica  ћирилица
16/02/2024 |  11:19 ⇒ 13:31 | Autor: RTRS

Kovačević: Zakon u interesu i građana Srpske i FBiH

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti neće povrijediti prava niti Republike Srpske niti Federacije BiH.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je na sjednici Doma naroda istakao da je ključna stvar za delegate iz Republike Srpske da podrže ovaj zakon ta što su sva mišljenja dobijena od relevantnih institucija Srpske bila pozitivna, te podsjetio da su predstavnici iz Republike Srpske učestvovali u izradi ovog zakona.

Prema njegovim riječima, umjesto što se danas glasa za jedan zakon, bilo bi mnogo bolje da se glasa o paketu zakona, koji bi već sada osigurao da BiH u martu dobije ono što je njen cilj - otvaranje pregovora sa EU.

- Bitno je da u najskorijem roku vidimo i zakon o sukobu interesa, Izborni zakon i zakon o Ustavnom sudu, da riješimo ta vitalna pitanja za opstanak BiH. Republika Srpska od toga neće odustati - naglasio je Kovačević.

On je dodao da se od nekih koji su do sada imali minimalan doprinos na evropskom putu BiH može čuti "da će ispasti da je /predsjednik Republike Srpske/ Milorad Dodik veći evropejac od nekoga", ističući da nije bilo nijedne odluke koja je BiH približavala EU, a da u njoj nije učestvovao Dodik.