latinica  ћирилица
16/02/2024 |  11:21 ⇒ 12:11 | Autor: SRNA

Do 23. februara produžen rok za prijavu - "Spojimo djecu sa KiM i Republike Srpske"

Rok za prijavu za projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji organizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, produžen je do petka, 23. februara, rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov.
Projekat "Spojimo djecu" (Foto: arhiv) - Foto: RTRS
Projekat "Spojimo djecu" (Foto: arhiv)Foto: RTRS

On je naveo da se do prethodno predviđenog roka, odnosno do juče prijavilo 12 lokalnih zajednica iz Srpske koje će po planu za sad ugostiti oko 550 srpskih osnovaca i 50 prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije.

Prijavili su se Gradiška, Trebinje, Bijeljina, Prijedor, Zvornik, Šamac Vlasenica, Bratunac, Istočno Novo Sarajevo, Brod, Prnjavor i Čelinac.

- Više lokalnih zajednica - Modriča, Teslić, Sokolac, Istočna Ilidža, Pale... izrazilo je želju da učestvuje u projektu, ali da treba da produžimo rok za prijavu sedam dana radi sprovođenja ankete po osnovnim školama o tome koje porodice su spremne da prihvate djecu sa Kosmeta od 22. do 29. juna - rekao je Arlov.

On je dodao da ga posebno raduje to što su među sigurnim učesnicima Zvornik i Bratunac, dvije nove lokalne zajednice koje prvi put učestvuju u projektu.

Arlov je podsjetio da sedmu godinu zaredom dolaze djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju, korisnici Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" Kosovska Mitrovica, koji su gosti Odbora, a biće zajedno sa svojim pratiocima smješteni u Centar "Zaštiti me" u Banjaluci.

On je zahvalio svima koji su izrazili želju da učestvuju u projektu, te za podršku Ministarstvu prosvjete i kulture, Vladi Srpske i drugim instucijama i sponzorima.

- U Republici Srpskoj do sada je boravilo više od 7.000 srpskih osnovaca u pratnji oko 650 prosvjetnih radnika iz više od 60 osnovnih škola sa Kosova i Metohije - naveo je Arlov, napominjući da će se konačan broj učesnika u projektu znati 23. februara.