latinica  ћирилица
16/02/2024 |  12:05 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Karan i Kostrešević u Prnjavoru: Dobra bezbjednosna situacija (FOTO/VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević posjetili su Policijsku stanicu Prnjavor. Razgovarali su i sa gradonačelnikom Prnjavora Darkom Tomašem.
Karan i Kostrešević sa Tomašem - Foto: RTRS
Karan i Kostrešević sa TomašemFoto: RTRS

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Karan je rekao da je bezbjednosna situacija u ovoj lokalnoj zajednici dobra već duže vrijeme i izdvojio nekoliko segmenata koji su tome doprinijeli.

- Ovoj ocjeni izuzetno je doprinio projekat bezbjednog grada i oko 50 kamera postavljenih u gradu. To se pokazalo ne samo u Prnjavoru nego i u većem broju naših opština i gradova - rekao je on i dodao da je to doprinijelo, prije svega, smanjenju izvršenja krivičnih djela, posebno teških.

On je istakao da je na sastanku konstatovano da je za Policijsku stanicu u Prnjavoru potrebno stvoriti još bolje uslove za rad, na drugoj lokaciji.

- Već smo se danas sa gradonačelnikom Tomašem dogovorili ući postepeno u proceduru da stvaramo osnove da izmjestimo Policijsku stanicu sa sadašnje lokacije koja nam, sa policijskog aspekta, ne odgovara na tom mjestu, a sigurno će i grad pronaći svoj interes u tom projektu - rekao je Karan.

Karan i Kostrešević u Prnjavoru (Foto: RTRS)

Tomaš je rekao da je bilo riječo o dodatnom unapređenju saradnje, koja je, kaže, dijelom iskazana prije četiri-pet godina izgradnjom informacionog sistema video-nadzora koji je doprinio boljoj bezbjednosnoj saradnji.

- Smatramo da treba nastaviti zajedničku saradnju na poboljšanju tehničkih i materijalnih kapaciteta za redovan rad policijskih službenika. Važno bi bilo izgraditi novi objekat Policijske stanice. Naš prijedlog je da to bude na lokaciji kod novog Vatrogasnog doma - rekao je Tomaš.

Nakon Prnjavora, Karan i Kostrešević posjetili su Policijsku stanicu Srbac i razgovarali sa načelnikom srbačke opštine Mlađanom Dragosavljevićem.