latinica  ћирилица
16/02/2024 |  13:23 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka 27. februara (VIDEO)

Skupštinski Kolegijum zakazao je redovnu sjednicu Skupštine grada Banje Luke za utorak, 27. februar sa početkom u 9 časova. Na sjednici će se raspravljati o povoljnijem javnom prevozu, Evropskoj kući i mnogim drugim tačkama.
Skupština grada Banjaluka - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukaFoto: RTRS

Sa predloženog dnevnog reda ponovo je skinuto više od 50 odsto tačaka. Јedna od tačaka o kojoj će se raspravljati je povoljniji prevoz. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da će, ako se na sjednici usvoji prijedlog o javnom prevozu, već od marta i aprila karta od 1,50 KM biti realnost. Navodi da će Banjaluka i dalje biti bez kolektora i bez rasprave o zabrani kladionica u blizini škola.

- Svi koalicioni partneri su bili za ovo ali u potrebnim trenucima dio svoje strategije imali su podršku većine i za još jednu sjednice koju čekam 70 dana i ostali smo bez 41 tačke - rekao je Stanivuković.

Epilog svakog kolegijuma je manje više poznat, kaže Saša Lazić ispred Kluba odbornika Narodnog fronta i Banjaluka zove.

- Mi nismo podržali sve to i uvijek, ali uvijek smo i saglasni da šta god da se predloži treba da bude u skupštini da se odlučuje javno i na komisiju ako treba pa da vidimo šta je tu valja a šta ne - kaže Lazić.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada, potvrdio je da će se naredna 26. sjednica Skupštine grada održati 27. februara sa ukupno 32 tačke dnevnog reda. Takođe je dao i obrazloženje za odgađanje vanredne sjednice.

- Vanredna sjednica bila je zakazana, ali ona je privremeno odložena, i ono što je sigurno da će ona biti održana u narednom periodu - dodao je on.

Podsjećamo, vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je trebalo da bude održana danas, je odgođena jer je veći broj odbornika najavio izostanak, te kvorum ne bi bio ispunjen.