latinica  ћирилица
16/02/2024 |  14:00 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Karan i Kostrešević u Policijskoj stanici Srbac o bezbjednosnim aspektima (FOTO/VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević danas su posjetili Policijsku stanicu Srbac, gdje su se sastali sa komandirom ove stanice Sinišom Šnjegotom.
Karan i Kostrešević u Srpcu - Foto: RTRS
Karan i Kostrešević u SrpcuFoto: RTRS

Tema sastanka su bezbjednosni apspekat na području opštine Srbac, saobraćaj, te pitanja u vezi sa migrantskom krizom.

Karan i Kostrešević sastali su se i sa načelnikom srbačke opštine Mlađanom Dragosavljevićem.

Karan je naveo da je na sastanku bilo riječi i o izgradnji nove Policijske stanice jer je postojeća zgrada stara i nije više funkcionalna sa aspekta policijskih poslova.

- U saradnji sa opštinom krenućemo intenzivno sa svim pripremama koje se rade kako bi ove godine započela gradnja nove Policijske stanice u Srpcu - poručio je Karan.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi o problemima u srbačkoj policijskoj stanici koji se odnose na nedostatak policijskog kadra.

Karan i Kostrešević u Srpcu (Foto: RTRS)

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević konstatovao je da je bezbjednosna situacija na području ove opštine zadovoljavajuća, zahvaljujući saradnji Opštinske uprave i Policijske stanice.

On je naveo da je važan segment i potreba izgradnje nove Policijske stanice.

- Moguće je početi sa aktivnostima na izradi idejnog rješenja i projekta. Na nama su sve ostale pretpostavke u smislu odobrenja za građenje da se može početi sa tim radom - ocijenio je Dragosavljević.

Prethodno su Karan i Kostrešević posjetili Policijsku stanicu Prnjavor, te se sastali sa gradonačelnikom ovog grada Darkom Tomašem.