latinica  ћирилица
16/02/2024 |  14:14 | Autor: Agencije

Poznat termin 172. vječitog derbija

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde 172. vječiti derbi igraju 9. marta od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić".
Partizan - Crvena zvezda (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Partizan - Crvena zvezda (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Partizan i Crvena zvezda sastaju se u 24. kolu domaćeg šampionata.

- Vječiti derbi srpskog fudbala uvijek sa sobom nosi veliku dozu uzbuđenja na obje strane Topčiderskog brda, bez obzira na to da li o bilo čemu odlučuje. Kakvo je uzbuđenje kada je bodovna razlika minimalna, a šampionska trka krajnje neizvijesna, najbolje već sada osjećaju potencijalni akteri predstojećeg 172. vječitog derbija, kao i navijači. Osjećamo i mi, jer smo zatrpani pitanjima o tačnom terminu ovog velikog okršaja na stadionu "Rajko Mitić".

Domaćin u ovom duelu, ekipa Crvene zvezde, trenutno zauzima 2. mjesto na tabeli sa 49 bodova na svom kontu. Gostujući Partizan u ovom trenutku zauzima 1. mjesto sa 50 osvojenih bodova.

Liderska pozicija na kraju preliminarne faze odrediće i to ko će biti domaćin njihovog narednog duela, što ovom susretu daje dodatni značaj u borbi za šampionski trofej.

Do susreta vječitih rivala ostala su tri kola. Crveno-bijeli igraju protiv Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a, dok se crno-bijeli sastaju sa IMT-om, Radnikom i Železničarom.

Na prvi pogled djeluje da Partizan ima nešto lakši raspored.

U posljednjem derbiju slavio je Partizan rezultatom 2:1, a tom pobjedom tim iz Humske obezbijedio je prvo mjesto na kraju prvog dijela šampionata.