latinica  ћирилица
16/02/2024 |  15:48 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Karan: MUP Srpske - garant bezbjednosti predsjednika Dodika (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je garant bezbjednosti predsjednika Srpske Milorada Dodika kojeg štiti u punom ustavnom i zakonskom kapacitetu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.
Siniša Karan - Foto: RTRS
Siniša KaranFoto: RTRS

Karan je istakao da napadi na ustavni poredak Republike Srpske traju već 30 godina, te da je već duže izložena pritiscima koji se manifestuju na različite načine, uključujući i politički proces protiv predsjednika Republike.

- Taj napad preko tog procesa je vrhunac napada na cijelu Republiku i njene ustavne institucije, stubove, a ključni stub je upravo predsjednik Srpske - rekao je Karan, komentarišući izjavu Dodika da ima otvorene prijetnje u Federaciji BiH.

Karan je dodao da je MUP, upravo zbog prijetnji kojih je bilo i ranije, podigao na najveći nivo bezbjednost predsjednika Republike.

Prema njegovim riječima, postoje posebne uprave koje se bave tim pitanjem sa operativnog i fizičkog aspekta u mjestu njegovog boravka i kretanja.

- Prošle godine smo imali najmanje šest-sedam ozbiljnih prijetnji ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Republike i one su sve eliminisane - poručio je Karan.

Karan je pojasnio da se stanje bezbjednosti predsjednika Republike svakodnevno procjenjuje i naglasio da se u ovom trenutku može reći da ozbiljene prijetnje upravo idu iz tog pravca, iz FBiH.

Karan je rekao da MUP Srpske najozbiljnije shvata bilo kakvu prijetnju upućenu predsjedniku Srpske.