latinica  ћирилица
16/02/2024 |  15:54 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Banjaluka: Besplatna instruktivna nastava u Domu omladine (VIDEO)

U Domu omladine organizovana je besplatna instruktivna nastava za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole.
Instrukcije za osnovce - Foto: RTRS
Instrukcije za osnovceFoto: RTRS

Instruktivna nastava jedna je od aktivnosti Instituta za razvoj mladih i omladine "Perpetuum Mobile", podržana je od strane Grada.

Iako su izazovi bili prisutni, ova aktivnost postala je neizostavan dio obrazovne ponude u gradu.

- Zainteresovanost je zaista ogromna i to je ono što mi primjećujemo. Zainteresovanost iz godine u godinu - iz polugodišta u polugodište poprilično raste. Sada ne znam da li je to veća potreba za pomaganjem u učenju ili je to što je negdje instruktivns nastava prepoznata kao program - navela je Sonja Milinčić iz Instituta za razvoj mladih i zajednice.

Organizacija časova odvija se u skladu sa dogovorenim terminima.

Јovo Stupar, jedan od volontera kaže da ovakav pristup omogućava kvalitetnije i individualnije učenje, što doprinosi boljem razumijevanju materije.

- Ovo je drugo polugodište koje radim, radio sam i prošle godine. Volim raditi sa djecom, volim matematiku i volim da prenosim svoje znanje i trudim se da ga prenosim na najbolji mogući način. I što sam primjetio, mnogo je lakše kada je u manjim grupama - kaže Stupar.

Najtraženiji predmeti su matematika, engleski i hemija, ali postoji interesovanje i za druge predmete.

- Velika je potreba i za fizikom i njemačkim jezikom, ali u ovom trenutku mi nemamo studente koji bi održali te časove. Mada, u narednom periodu se nadamo da ćemo pokriti sve te predmete. Tako smo razvili modalitet rada od samog početka - dodala je Milinčićeva.

Besplatna instrukstivna nastava predstavlja primjer uspješne saradnje, pružajući učenicima dodatnu podršku i mogućnost za unaprijeđenje znanja i vještina.