latinica  ћирилица
17/02/2024 |  11:27 ⇒ 15:45 | Autor: TANЈUG

Vaterpolisti Mađarske osvojili sedmo mjesto na SP

Vaterpolisti Mađarske, još uvijek aktuelni svjetski prvaci, osvojili su sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu pošto su pobijedili Crnu Goru poslije peteraca rezultatom 18:16 (14:14 - 4:3, 2:3, 3:3, 5:5).
Vaterpolo (Foto ilustracija: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Vaterpolo (Foto ilustracija: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Meč je bio izjednačen od starta, tokom većeg dela meča Mađari su imali minimalnu prednost a Crnogorci je sustizali i u jednom trenutku poveli 10:9.

Imala je Crna Gora šansu za pobjedu u regularnom toku jer je na 23 sekunde prije kraja Vasilije Radović pogodio za 14:13. Međutim, Vigvari je na četiri sekunde uspio da izjednači na 14:14, da bi Brguljan sa centra pogodio prečku. Pobjednik je bio odlučivan petercima, a Mađari su bili precizniji.

Јovan Vujović je sa četiri pogotka bio najefikasniji u redovima Crne Gore, a sa istim učinkom je Gergo Zalanki bio najefikasniji kod Mađara, svjetskih prvaka koji su u Kataru završili kao sedmi.

Mađarska će biti aktuelni svjetski prvak do okončanja današnjeg finalnog meča u kom će se od 15.30 časova za titulu najbolje selekcije na planeti boriti Italija i Hrvatska.