latinica  ћирилица
17/02/2024 |  12:04 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Banjalučani nezadovoljni gradskim i prigradskim prevozom (VIDEO)

Banjalučani nezadovoljni gradskim i prigradskim prevozom. Smatraju da nivo usluga javnog prevoza ni danas nije dosegao visinu cijena karata. Red vožnje odavno se kažu ne poštuje, a za jedan mjesec ponekad kupuju i tri mejsečne karte. Nadležni sve nade i ovaj put polažu na dugoočekivanu studiju javnog prevoza.
Gradski prevoz u Banjaluci - Foto: RTRS
Gradski prevoz u BanjaluciFoto: RTRS

Deficit redova vožnje, ali ne i gužvi i saobraćajnog kolapsa. Banjalučki javni gradski i prigradski prevoz zadržao je visoke cijene, ali ne i standard.

Gradski menadžer rješenje nagomilanih problema vidi u dugoočekivanoj studiji javnog prevoza. Ipak, odgovornost je i ovaj put proslijedio dalje.

- Mi smo još početkom januara u Skupštinu grada proslijedili u proceduru na usvajanje studiju javnog prevoza koja treba da omogući poboljšanje redova vožnje, koja treba da donese smjenice za načine finansiranja javnog prevoza - istakao je Bojan Kresojević.

Prevoznici nisu željeli da komentarišu aktuelnu situaciju. Na odgovornost pozivaju Grad. Građani, kažu, vlastita snalažljivost i sreća, svakako je jedino u šta se uzdaju.