latinica  ћирилица
17/02/2024 |  13:14 | Autor: RTRS

Vučić i Vang Јi potvrdili čelično prijateljstvo dvije zemlje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Kine Vang Јi danas su tokom razgovora u Minhenu još jedom potvrdili čelično prijateljstvo dvije države i naroda.
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs.) -
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs.)

Vučić je obavijestio šefa kineske diplomatije o stepenu ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo naše dve države i naroda. Obavestio sam ga o stepenu ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i sve težih uslova za život u južnoj srpskoj pokrajini - napisao je Vučić na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je istakao da je razgovor sa Vangom na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije bio srdačan, kao i da su se njih dvojica osvrnuli na najbitnija globalna pitanja kada je riječ o bezbjednosti i izazovima sa kojima se svijet danas suočava.

Vučić je razgovarao u Minhenu i sa predsjednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Zahvalio sam mu na dosadašnjoj saradnji i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 milona evra - rekao je Vučić.