latinica  ћирилица
18/02/2024 |  09:36 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Bjeloruski mediji o posjeti Dodika i delegacije Srpske

Delegacija Republike Srpske predvođena predsjednikom Miloradom Dodikom, od 17. do 19. februara boravi u radnoj posjeti Bjelorusiji. Predviđen je sadržajan program posjete, niz sastanaka i pregovora, posjeta nizu industrijskih preduzeća, Nacionalnoj akademiji nauka, Državnom univerzitetu "Minski naučni i praktični centar hirurgije i transplantologije" - navodi se na sajtu BelTa.
Dodik u Medicinskom centru u Minsku - Foto: RTRS
Dodik u Medicinskom centru u MinskuFoto: RTRS

Bjeloruski mediji opširno izvještavaju o posjeti predsjednika Srpske i delegacije Republike Srpske toj zemlji, kao i predstojećem susretu sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom. 

- U centru pažnje posjete biće pitanja razvoja bilateralnih trgovinskih odnosa, povećanje saradnje u sferama industrije, zdravstva, nauke i obrazovanja, proširenje bilateralne ugovorne i pravne osnove - navodi se na bjeloruskom sajtu.

Predsjednik Republike Srpske boravi u posjeti Naučno-praktičnom centru za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju Minsk, prenosi BelTA.

Dodika i delegaciju Republike Srpske dočekali su ministar zdravlja Belorusije Aleksandar Hodžajev, predsjednik Odbora za zdravstvenu zaštitu GIK-a Minsk, Igor Јurkevič, direktor MNOC-a za hirurgiju, transplantologiju i hematologiju Oleg Rumo i saradnici.

Delegaciji Srpske je detaljno predstavljen rad centra i upoznata je sa ekspozicijom posvećenom istoriji centra i mogućnostima MNOC-a.

Potpisan je i sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije

Danas će biti održano i nekoliko sastanaka u vezi sa privredom i poljoprivredom.