latinica  ћирилица
18/02/2024 |  10:02 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Dodik na sastanku sa zamjenikom ministra privrede Bjelorusije Aleksandrom Ogorodnikovom (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa zamjenikom ministra privrede Bjelorusije Aleksandrom Ogorodnikovom, tokom zvanične posjete delegacije Srpske Bjelorusiji.
Sastanak sa zamjenikom ministra privrede Aleksandrom Ogorodnikovom - Foto: RTRS
Sastanak sa zamjenikom ministra privrede Aleksandrom OgorodnikovomFoto: RTRS

Dodik je ranije  posjetio  akcionarsko društvo "Holding kompaniji Belkommunmaš", koja se bave proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja.

Dodik i delegacija Srpske posjetili su i državnu instituciju "Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplataciju i hematologiju", a tu je potpisan i sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije.

Sastanak sa zamjenikom ministra privrede Aleksandrom Ogorodnikovom

U delegaciji Srpske, koji predvodi Dodik, su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Za sutra je najavljen sastanak predsjednika Dodika sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, a predviđeni su i susreti sa premijerom Bjelorusije i predsjednikom bjeloruske Akademije nauka.