latinica  ћирилица
18/02/2024 |  12:56 ⇒ 16:01 | Autor: Agencije

Dalje napredovanje ruskih snaga na frontu kod Avdejevke

Ruske trupe uspostavile su potpunu kontrolu nad gradom Avdejevka i napredovale 8,6 kilometara na tom dijelu fronta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
Rat u Ukrajini (Foto: EPA-EFE/KATERYNA KLOCHKO, ilustracija) -
Rat u Ukrajini (Foto: EPA-EFE/KATERYNA KLOCHKO, ilustracija)

Ranije je saopšteno da su ukrajinski vojnici i dalje utvrđeni u koksari u gradu nakon jedne od najintenzivnijih bitaka u ovom ratu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin prvi put obaviješten o operaciji u Avdejevki juče u 4.00 časa, prenosi TASS.

- Ministar odbrane Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov lično su došli i Kremlj i ujutro u 4.00 časa izvjestili predsjednika da se operacija u Avdejevki bliži kraju. Vojni komandanti su došli na drugi raport u 11.00 časova - rekao je Peskov.

Tokom drugog raporta, Šojgu i Gerasimov su rekli da je operacija skoro završena.

- U to vrijeme, neprijatelj je krenuo u masovni juriš iz Avdejevke i napustio svoje borbene položaje. Trebalo je još nekoliko sati da naši borci počnu da čiste grad - rekao je Peskov.

On je naveo da su popodne Šojgu i Gerasimov obavijestili predsjednika da je operacija u potpunosti završena i da su ruske trupe u potpunosti preuzele kontrolu nad gradom.