latinica  ћирилица
18/02/2024 |  14:50 | Autor: SRNA

U centru Beograda plakati podrške Lukašenku

Konzervativni pokret "Naši" izlijepio je centar Beograda plakatima podrške predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.
Beograd - plakati podrške Lukašenku - Foto: SRNA
Beograd - plakati podrške LukašenkuFoto: SRNA

Na plakatima se nalazi lik bjeloruskog predsjednika i natpis "Srbija je uz Lukašenka".

Iz Konzervativnog pokreta "Naši" navode da je Lukašenko osvjedočeni prijatelj Srbije koji je tokom NATO agresije na SR Јugoslaviju 1999. godine posjetio Beograd i dao nesebičnu podršku i ohrabrenje srpskom narodu.

"Konzervativni pokret `Naši` uoči parlamentarnih izbora u Bjelorusiji koji su zakazani za 25. februar daje punu podršku predsjedniku Lukašenku koji vodi nezavisnu i društveno orijentisanu politiku", navodi se u saopštenju.

Iz ovog pokreta su iskazali solidarnost sa bjeloruskim narodom koji, kako navove, trpi strahovite pritiske sa Zapada samo zato što štiti svoj suverenitet i integritet i ne želi da mu Zapad nasilno postavlja vlast preko političkih struktura kojima je mentor, a protiv njegove izborne volje i osnovnih demokratskih načela.

- Demokratiju koju servira Zapad na svojoj koži dan danas oseća srpski narod i ona ne donosi ništa dobro osim uništenja suvereniteta i ekonomskog razaranja svake slobodne države i naroda poput Srba i Belorusa - saopšteno je iz Konzervativnog pokreta "Naši".