latinica  ћирилица
18/02/2024 |  18:12 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Radio "Drvar", zahvaljujući pomoći iz Srpske, nastavlja emitovanje programa (VIDEO)

Radio Drvar, jedini srpski medij u ovom dijelu Federacije BiH, neće biti ugašen zahvaljujući pomoći iz Republike Srpske. Posredstvom Kabineta predsjednika Republike, Milorada Dodika, obezbijeđeno je 30 hiljada maraka, kojima će biti izmirena dugovanja ovog radija. Ovo je još jedan dokaz da je Republika Srpska jedini oslonac opstanka Srba povratnika na vijekovnim ognjištima.
Radio Drvar - Foto: RTRS
Radio DrvarFoto: RTRS

Umjesto ključa u bravu i gašenja radija, srpski glas u Kantonu 10 se i dalje čuje. Radio Drvar nastavlja emitovanje programa.

Pomoć Srpske u iznosu 30 hiljada maraka spriječila je gašenje radija koji ima tradiciju dugu 50 godina.

- Sredstva koja je obezbijedila Srpska, odnosno kabinet predsjednika Republike Srpske, su omogućila da izbjegnemo gašenje radio Drvara, blokadu računa i nestanka srpskog glasa u Federaciji BiH - istakla je Јelena Dešić, urednik, spiker i novinar Radija "Drvar".

Mještani ove opštine kažu da je Radio "Drvar" jedini srpski vijesnik, a pomoć Srpske ruka prijateljstva i nada da nisu sami. Ističuda je žalosno što Drvar propada kao grad, a posebno radio stanica koja radi od 1974. godine.

Izmirene su obaveze iz prethodnog perioda u vezi sa poreskim dugovanjima. Trenutno, Radio Drvar nastoji da pronađe način kako da nastavi sa isplaćivanjem plata i izmiri obaveza koje slijede.

- S obzirom na to da se svakodnevno suočavamo sa mnogobrojnim problemima, i administartivnim, a najviše finansijskim, svakodnevno smo usmjereni ka Republici Srpskoj. Ovo je još jedan od dokaza da su predsjednik Dodik i Republike Srpska uvijek prisutni u povratničkim opštinama i kada nam je najpotrebnije izađu nam u susret. Danas je to Radio "Drvar", a nekada je to bio vrtić "Majka Hrabrost". Sigurna sam da ta pomoć neće izostati i u narednom periodu - naglasila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

U opštinskoj upravi ističu da je neophodno naći nove načine poslovanja javnih preduzeća jer mnoga bi mogla doživjeti sudbinu Radija "Drvar".