latinica  ћирилица
18/02/2024 |  19:16 ⇒ 19/02/2024 | 07:49 | Autor: RTRS

Dodik najavio sastanke sa svjetskim liderima; Za dva, tri dana sa Putinom (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji boravi sa delegacijom Srpske u Bjelorusiji najavio je brojne sastanke sa svjetskim liderima u narednom periodu.
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Vladimir PutinFoto: RTRS

Kako je rekao, sutra će se susresti sa predsjednikom Bjelorusije Lukašenkom, za dva tri dana i predsjednikom Rusije Putinom, zatim sa predsjednikom Tatarstana, kao i drugih zemalja.

- Kada se vratim, slijedi sastanak sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, a dva dana kasnije putujem u Antaliju gdje ću se sresti sa predsjednikom Turske Erdoganom, kao i drugim predsjednicima koji će biti prisutni na konferenciji - rekao je Dodik za RTRS.

Kako je istakao, ranije je bio dogovoren i datum susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je trebalo da dođe u Banjaluku, ali je taj susret prolongiran jer je Orban, kako kaže, dobio poziv da ide u Ameriku.

- Kad se Orban vrati, taj sastanak s njim biće u martu, tako da ćemo do aprila imati veoma značajne sastanke za Republiku Srpsku i njen status - rekao je Dodik i najavio i nekoliko sastanaka sa predstavnicima iz Brisela.

Emisiju Aktuelno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom možete pogledati večeras i na RTRS u 20.15 časova