latinica  ћирилица
18/02/2024 |  19:44 | Autor: RTRS

Na utakmici u Sloveniji eksploziv s tribine povrijedio šest igrača (VIDEO)

Utakmica 21. kola prvenstva Slovenije između Mure i Maribora otkazana je nakon 57 minuta igre pri rezultatu 0:2 zbog nereda na tribinama.
Neredi na tribinama (Foto ilustracija: EPA/PATRICK STRAUB) -
Neredi na tribinama (Foto ilustracija: EPA/PATRICK STRAUB)

U drugom poluvremenu, pri rezultatu 0:2, nastala je bakljada na stadionu, a slovenački medij 24ur prenosi da su navijači bacali pirotehnička sredstva prema klupi Mure, te neslužbeno saznaju da su povrijeđena tri domaća fudbalera, ali kasnije je otkriveno da se radi o šestorici.

Rezervni fudbaleri Mure zagrijavali su se ispred tribine s gostujućim navijačima i tada je neko bacio eksplozivnu napravu u njihovu smjeru, piše slovenački Sportklub, navodeći da su Niko Kasalo i Tilen Ščernjavič pali na pod od eksplozije i imaju problema sa sluhom.

Glavni sudija David Šmajc u 57. minuti privremeno je prekinuo utakmicu zbog bacanja pirotehnike iz smjera gostujućih, odnosno Mariborovih navijača.

Prva službena poruka glasila je da će se utakmica nastaviti ako se isprazni tribina s navijačima Maribora. To se nije dogodilo, stoga je nekoliko minuta kasnije utakmica i službeno prekinuta.

Nakon otkazanog susreta, predsjednici klubova Robert Kuzmič (Mura) i Bojan Ban (Maribor) pojavili su se na konferenciji za medije.

- Navijačka grupa Maribora eksplozivnom napravom povrijedila je šestoricu Murinih fudbalera. Najteže su prošli Ščernjačević, kao i Kasalo, koji praktično ništa ne čuje i teško je povrijeđen. Јedan od njih ima i opekotine - rečeno je na pres konferenciji, a obojica će izostajati s terena najmanje sedmicu dana - prenose Sportske novosti.

Kuzmič je bio duboko potresen nakon incidenta, a Ban se, kao predsjednik Maribora, izvinio u ime kluba.