latinica  ћирилица
19/02/2024 |  08:14 | Autor: RTRS

Luk Beson snima film o Drakuli

Francuski reditelj Luk Beson poznat po radu na filmovima kao što su "Dogman", "Lusi", "Peti element", "Leon profesionalac" i "Јovanka Orleanka", radi na novom projektu.
Luk Beson (Foto: EPA-EFE/GIORGIO ONORATI) -
Luk Beson (Foto: EPA-EFE/GIORGIO ONORATI)

Besonov film koji će se zvati Drakula: Ljubavna priča (Dracula: A Love Tale) i istraživaće malo ljudskiju stranu Bram Stokerovog grofa. Trenutno je poznato malo informacija o filmu, ali je otkriveno ko će glumiti glavnog lika.

Deadline prenosi da će glavne uloge u filmu imati Kejleb Landri DŽouns i Kristofer Valc. U Besonovoj verziji filma Drakulu će glumiti Kejleb Landri DŽoun, a nije poznato koga će glumiti Kristofer Valc.

Mladi glumac iza sebe ima uloge koje se bave traumama i tragedijama, poput već navedenog trilera "Dogman" gdje glumi odraslu osobu koja se nosi s traumom zlostavljanja u djetinjstvu, ili krimi drame Nitram (2021.) u kojoj je tumačio mentalno izmučenu osobu što završava užasavajućim masakrom u Port Arturu, a temeljeno je na istinitom događaju iz 1994. godine.

Beson će u filmu prikazati ličnu verziju ovog mračnog klasika.

Film će navodno prikazati priču o Drakulinom porijeklu istražujući dublje gotičku romansu između princa Vladimira i njegove žene, čiji ga gubitak natjera da napusti boga i postane vampir, prenosi Deadline.

Rediteljev cilj je da snimiti ovaj visokobudžetni film ove godine, a Luc Besson Productions ga producira u saradnji s EuropaCorpom, prenosi kinofilm.hr.