latinica  ћирилица
19/02/2024 |  11:01 ⇒ 11:02 | Autor: Agencije

Preminuo legendarni srpski fudbaler Ratomir Raša Babić

Nekadašnji visoki funkcioner Fudbalsog saveza Srbije, Partizana i Fudbalskog saveza Beograda, Ratomir Raša Babić preminuo je u 82. godini, saopštio je nacionalni savez.
Fudbal   (Ilustracija: RTRS) -
Fudbal (Ilustracija: RTRS)

Babić je obavljao vrlo odgovorne funkcije u fudbalskim strukturama i njegov odlazak je veliki gubitak ne samo za njegov Partizan, već i za cijeli srpski fudbal.

- Tužna vijest za srpski fudbal, preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsjednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Čovjek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja. Partizan je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Savjeta omladinske škole 1978. godine - stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije i dodaje se:

- Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsjednik Partizana. Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS. Dolaskom na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Poslije dolaska Slaviše Kokeze na mjesto predsjednika FSB, postao je počasni predsjednik FS Beograda. Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja."

Mjesto i vrijeme sahrane Ratomira Babiće biće naknadno objavljeni.