latinica  ћирилица
19/02/2024 |  12:36 ⇒ 23:35 | Autor: RTRS

Zvanični sajt predsjednika Bjelorusije objavio sastanak Lukašenka i Dodika

Zvanični sajt predsjednika Bjelorusije objavio je sve o sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Aleksandra Lukašenka, kao i njihove fotografije.
Zvanična stanica bjeloruskog predsjednika o posjeti Dodika (Foto: president.gov.by) -
Zvanična stanica bjeloruskog predsjednika o posjeti Dodika (Foto: president.gov.by)

- Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao je 19. februara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom - navodi se na zvaničnom sajtu.

Čitao sam o vašem radu u Bjelorusiji za ovo vrijeme. Pozdravljam vaš rad ovdje. Treba da znate ono glavno, ako vam nešto u Bjelorusiji odgovara u pogledu tehnologije i drugih pitanja u poljoprivredi, industriji, zdravstvu, uvijek smo tu da vam pomognemo i podržim - kazao je lider Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je napomenuo da Belorusija pomno prati situaciju na Balkanu.

- Dobro znate moj stav. U vezi sa svim slučajevima i pitanjima koja postoje i događajima koji su se desili u našoj prijateljskoj Јugoslaviji. Kada je jednostavno raskomadana na dijelove. Znate moj stav, moj odnos prema vama u najtežim vremenima. Mislim na Srbiju kada je bombardovana. Znamo da vam je tamo ponekad teško, ali se hrabro borite. Mi to pozdravljamo. Nažalost, samo hrabrost i snaga danas mogu odrediti budućnost ove ili one zemlje, regiona, okruga ili teritorije. Mislim da vi tu stojite i zastupate interese pravoslavaca i ljudi koji vam vjeruju i vjeruju. U tom pogledu smo na vašoj strani. I možete računati na nas. Јednom rječju, došao si kod svojih prijatelja - kazao je Lukašenko.

Milorad Dodik je uzvratio na srdačnoj dobrodošlici.

- Veoma mi je drago što sam vas upoznao. Јa vas lično doživljavam kao prijatelja našeg naroda, tačnije brata - rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je podsjetio da se sa Aleksandrom Lukašenkom prvi put susreo 2000. godine u Јerusalimu na obilježavanju 2000. godišnjice hrišćanstva.