latinica  ћирилица
19/02/2024 |  12:50 | Autor: SRNA

Klokić: Dodikove posjete Bjelorusiji i Rusiji jačaju međunarodni položaj Srpske

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić ocijenio je da posjeta predsjednika Srpske Milorada Dodika Bjelorusiji i planirana posjeta Rusiji najbolje govore o statusu Republike Srpske, jačaju njen položaj na međunarodnom planu, ali i potvrđuju da su Moskva i Minsk među ključnim partnerima Srpske u izgradnji tog položaja.
Zlatan Klokić - Foto: RTRS
Zlatan KlokićFoto: RTRS

Klokić je rekao Srni da je prijateljstvo Bjelorusije i Rusije prema Srpskoj davno dokazano, a da će Dodikovim posjetama ti odnosi postati još jači i istrajniji.

- Zvaničnici ove dvije zemlje su u više navrata istakli da razumiju i uvažavaju poziciju i stavove Republike Srpske po pitanju situacije u BiH, tako da su pojedinačne podrške Aleksandra Lukašenka i Vladimira Putina od velikog značaja za Srpsku i politiku koju vode njeni predstavnici - istakao je Klokić.

On je rekao da Vlada Republike Srpske kontinuirano radi na jačanju saradnje i veza sa Ruskom Federacijom putem Predstavništva Srpske u Moskvi i Kancelarije u Sankt Peterburgu.