latinica  ћирилица
19/02/2024 |  12:54 ⇒ 23:37 | Autor: RTRS

U PDP-u trvenja oko kandidature za gradonačelnika Banjaluke; Crnadak se ne slaže sa Stanivukovićem (VIDEO)

Nakon što je aktuelni gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković rekao da ima podršku stranke i da će opet biti kandidat, te da ga "ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobro partiji", ubrzo se oglasio potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak, čime se potvrdilo da se unutarstranački rat ne smiruje.
Igor Crnadak - Foto: Ustupljena fotografija
Igor CrnadakFoto: Ustupljena fotografija

Draško Stanivuković tvrdi da će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Banjaluke, ali se njegove kolege ne slažu s tim, bar kada je u pitanju Igor Crnadak.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da nikada u istoriji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da "kokodače".

- Sve do juče. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje. SNSD već tri puta za redom gubi u Banjaluci i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banjaluke. Po prvi put su izabrali rukovodstvo u kojem ni predsjednik SNSD, niti jedan od potpredsjednika nisu iz Banjaluke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke. E, pa ne može - istakao je Crndak u objavi na Fejsbuku.

Istakao je da svaki kandidat PDP-a mora provoditi politiku PDP-a, te upitao šta je tu sporno.

- Pogotovo kad smo upravo za tu politiku dobili ogromnu podršku Banjaluke. Zašto na uporne pozive da opozicija ima samo jednog kandidata, da taj kandidat nastupi na našoj pobjedničkoj opozicionoj platformi, te da nijedan pojedinac i nijedna sujeta ne smiju biti iznad glavnog zajedničkog cilja, uvijek dobijamo isti odgovor - ЈAPAЈAPAЈA? - kaže Crnadak.

Naveo je da je jasnije nego ikad da će opozicija u Banjaluci imati samo jednog, zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

- A vlast, po svemu sudeći, najmanje dva. Tereni i performansi su odlična nadogradnja, kada imate jasnu politiku i kada ste iskreni prema biračima. Ali, kada prevarite narod, kada ih brutalno slažete i pređete na drugu stranu, onda nema tog terena i samohvalisanja koji vam mogu pomoći. O tome zašto se opstruiše održavanje Sabora PDP u Banjaluci, iako je poslednji bio u junu 2017. godine, kome je stalo do PDP-a, a kome nije, ko dolazi na sastanke, a ko ne dolazi, zašto su raspuštena sva tijela PDP-a u Banjaluci prije godinu i po dana i o nekim drugim unutarstranačkim temama ćemo na organima Partije - naveo je potpredsjednik PDP-a.

Crnadak je dodao da će PDP u četvrtak i u subotu imati istorijske, prelomne sjednice.

- PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD - zaključio je Crnadak.

Do kraja ove sedmice Partija demokratskog progresa izabraće novo rukovodstvo u Banjaluci, ali i utvrditi svog kandidata za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj.