latinica  ћирилица
19/02/2024 |  14:22 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Spajić: Poziv prosvjetnim radnicima da razgovaraju sa Vladom

Premijer Crne Gore Milojko Spajić pozvao je prosvjetne radnike da razgovaraju sa Vladom i poručio da nema potrebe za štrajkom, kao i da pod pritiskom neće promijeniti odluke.
Milojko Spajić (Foto:  EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Milojko Spajić (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

On je novinarima u Podgorici rekao da su prosvjetari na listi prioriteta, kao što su zdravstveni radnici bili tokom epidemije virusa korone.

- Pozivam prosvjetne radnike da razgovaraju sa Vladom. Nema potrebe za štrajkom, mi pod pritiskom nećemo promijeniti odluke - naveo je Spajić.

On je poručio da su u Vladi svjesni velikih odgovornosti koje prosvjetari imaju. "I zato želimo da promijenimo Zakon, mi možemo da 100 odsto garantujemo uvećanje od 1. septembra", kazao je Spajić.

Štrajk prosvjetnih radnika iz gotovo 160 škola u Crnoj Gori počeo je danas, nakon što nije postignut dogovor između Sindikata prosvjete i crnogorskog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija o povećanju zarada prosvjetarima.

Predstavnici Sindikata traže povećanje plata prosvjetarima od 10 odsto od 1. januara ove godine, pozivajući se na Granski kolektivni ugovor.