latinica  ћирилица
19/02/2024 |  15:10 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

Banjaluka: Počinju sistematski pregledi za upis budućih prvačića

Na području Banjaluje sistematski pregledi za upis u prvi razred osnovne škole obavljaju se u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra u banjalučkom Domu zdravlja, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Iz Doma zdravlja Banjaluka naveli su da se u prvi razred školske 2024/25. godine upisuju djeca rođena u periodu od 1. septembra 2017. godine do 31. avgusta 2018. godine.

- Roditelji telefonskim putem budu obaviješteni o terminu pregleda, koji će obavljati pedijatri kod kojeg je dijete evidentirano - naveli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Na sistematski pregled je, osim elektronske knjižice, potrebno donijeti takozvanu plavu zdravstvenu knjižicu - ukoliko je roditelji posjeduju, zbog uvida u vakcinalni status djeteta, kao i drugu dokumentaciju ukoliko dijete ima neke zdravstvene probleme.

Iz Doma zdravlja Banjaluka su naveli da je u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije određena jedna ambulanta isključivo za sistematske preglede djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem broja telefona 051/247-347.