latinica  ћирилица
19/02/2024 |  18:37 ⇒ 18:46 | Autor: RTRS

Košarac: Saradnja da, članstvo ne; Srpska neće u NATO

Uzurpator Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH, a sve manje ima veze i sa zdravim razumom dok sebi daje za pravo da na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu priča o evroatlantskim integracijama kao ključnom pitanju za budućnost BiH, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Kad me već vuče za jezik, ključno je da Šmit ostane u Minhenu!!! Neka se ne vraća, ovdje ionako nije dobrodošao. Priča o NATO integracijama BiH staje u sljedeće - saradnja da, članstvo NE. Srpska neće u NATO. Evidentno je da dio zapadnih zemalja pokušava da BiH, kao i pojedine zemlje, uvuče u okrilje NATO-a, prvenstveno zbog ukrajinske krize. Dakle, njihova politika nisu samo EU, već i NATO integracije i to nam konstantno pokušavaju staviti na dnevni red - napisao je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Koriste svaku moguću priliku, kaže Košarac, da nametnu lažni narativ da je BiH za NATO.

- Onaj nesrećnik Šmit samo je dio mozaika. Prethodno smo imali O’Brajena, visoku delegaciju NATO-a i druge. Naravno, sliku će upotpuniti sarajevski izvođači zapadne zamisli poput Konakovića i Bećirovića, koji kao papagaji ponavljaju mantru o NATO integracijama - ističe Košarac.

Smatra da je cve to dio osmišljenog i režiranog pritiska na institucije Srpske i njene predstavnike da prihvate članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

- Vidljiva je njihova namjera da uruše unutrašnji dogovor i kreiraju ambijent kako bi došlo do dramatičnih problema u BiH. Lažni visoki predstavnik Šmit ekspozitura je politike koja ne želi domaći dogovor legitimno izabranih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH, već vladavinu zapadnog faktora uz puno podaništvo i pokornost. Šmit je samo produžena ruka politike miješanja stranaca u unutrašnja pitanja u BiH, uz podršku sarajevskih pokusnih kunića - ističe Košarac.

Poručuje da "to u Srpskoj neće proći! Gospodo, ne miješajte babe i žabe!".

- Srpska je partner za EU put i integralnu implementaciju 14 ključnih prioriteta. Što se tiče NATO-a, Narodna skupština Srpske dala je odgovor na to - vojna neutralnost. Naš imperativ je provođenje odluka Narodne skupštine i zaštita interesa Srpske - poručio je Košarac.