latinica  ћирилица
20/02/2024 |  08:29 ⇒ 10:17 | Autor: Agencije

Zvizdić protiv investicija iz Mađarske i Bjelorusije

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, rekao je da je jedino što je preostalo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku jeste da prihvati evropske vrijednosti, kako bi realne i stvarne investicije počele dolaziti iz Evropske unije.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

Zvizdić je komentarisao i najave Dodika o dolasku velikih novčanih sredstava iz Mađarske.

- On je najavljivao dolazak velikih novčanih sredstava iz Mađarske, a došlo je nekih 10-15 traktora. Vidimo da sada isto tako najavljuje poljoprivrednu mehanizaciju. To besomučno traganje za novcem, ostaje bez rezultata. Republika Srpska i Dodik ne mogu naći novac u Mađarskoj, ni u Bjelorusiji, ni u Rusiji, ni u bilo kojoj državi - kaže Zvizdić.

Dodik je potpisao bilateralni sporazum o saradnji Republike Srpske i Bjelorusije, što je Zvizdić, takođe, prokomentarisao.

- Pošto Dodik još uvijek živi u toj fikciji koju je sam izmislio da je on predsjednik nezavisne i samostalne države Republike Srpske, iako je riječ o jednoj administrativno-teritorijalnoj jedinici unutar nezavisne i međunarodno priznate BiH, naravno da nema nikakvo pravo da potpisuje nikakve međunarodne državne sporazume - rekao je Zvizdić