latinica  ћирилица
20/02/2024 |  11:35 ⇒ 11:35 | Autor: SRNA

Đokić: Razvojem saradnje sa Moskvom i Minskom do bolje pozicije Srpske

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić smatra da je za Srpsku od značaja da razvija saradnju sa svim prijateljskim državama, među kojim su Rusija i Bjelorusija, što će doprinijeti još boljem pozicioniranju Srpske.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

- Republika Srpska ima pravo na svoju politiku i na svoj izbor sa kime će raditi i sarađivati. Mislim da je ta politika otvorenosti i saradnje sa svima koji žele saradnju sa nama - jedina ispravna i za buduće vrijeme opravdana politika - rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik glavni nosilac razvoja saradnje sa Bjelorusijom i Rusijom.

- Uvjeren sam da će saradnja Bjelorusijom i Rusijom sa dugoročno donositi nove pozitivne efekte i davati krupan doprinos daljem ukupnom razvoju i pozicionranju Republike Srpske - naglasio je Đokić za Srnu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Kazanju u koji je doputovao nakon dvodnevne posjete Bjelorusiji u kojoj se sastao sa njenim državnim rukovodstvom.

Delegaciju, koju predvodi predsjednik Srpske, čine ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i počasni konzul Bjelorusije u BiH Nedeljko Elek.