latinica  ћирилица
20/02/2024 |  14:15 | Autor: RTRS

Vučić-Tokajev: Uzajamna privrženost međunarodnom pravu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas predsjedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu za principijelan stav njegove zemlje u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije i istakao uzajamnu privrženost poštovanju međunarodnog prava.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Vučić se u telefonskom razgovoru sa Tokajevom dogovorio da sjednica Mješovitog komiteta za saradnju bude održana u najskorijem roku kako bi dodatno bila konkretizovana saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je naglasio da Srbija pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Kazahstanom i potvrdio posvećenost daljem jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza dvije zemlje, kao i spremnost za proaktivnu saradnju na različitim nivoima s ciljem dodatnog unapređenja zajedničkih interesa i ciljeva.

Vučić i Tokajev razgovarali su i o saradnji u oblastima energetike, infrastrukture, vojne industrije i poljoprivrede, kao i o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji.

Bilo je riječi i o izložbi "Ekspo 2027" koja će biti održana u Beogradu, a konstatovano je da postoji potencijal za saradnju na velikim projektima koji će dodatno doprinijeti brzom razvoju Srbije, koja je posebno zainteresovana za iskustva Kazahstana u organizaciji ove izložbe u Astani.