latinica  ћирилица
20/02/2024 |  16:42 ⇒ 16:58 | Autor: Agencije

Bira se najljepša pjesma inspirisana djelom Branka Miljkovića

Pjesnički konkurs "Brankova pohvala svijetu", koji porodica pjesnika Branka Miljkovića organizuje uz podršku Niškog kulturnog centra, otvoren je i traje do 10. marta.
Knjiga (ilustracija) -
Knjiga (ilustracija)

Organizatori su saopštili da je prošlo 90 godina od rođenja Branka Miljkovića i 63 godine od njegove smrti.

- U duhu odavanja počasti poetskoj veličini i stvaralaštvu Branka Miljkovića, sa velikim poštovanjem i zadovoljstvom, obavještavamo vas da se po četvrti put otvara pjesnički konkurs "Brankova pohvala svijetu". Ovaj događaj, koji je utemeljen na sjećanju i bogatom umjetničkom nasljeđu Branka Miljkovića, organizuje porodica Miljković uz neprocjenjivu podršku Niškog kulturnog centra - navedeno je u saopštenju.

Svi učesnici mogu da prijave svoju pjesmu preko sajta brankomiljkovic.com (takođe i da pronađu sve relevantne informacije u vezi sa konkursom).

- Zainteresovani autori mogu da prijave jednu pjesmu inspirisanu djelom Branka Miljkovića. Pjesma mora biti autorska, napisana na srpskom jeziku i ne smije biti prethodno objavljena. Tematski okvir konkursa obuhvata pjesme koje su inspirisane djelom ovog velikog srpskog pjesnika - pojašnjeno je u konkursu.

U žiriju su predstavnici Niškog kulturnog centra, dobitnici Brankove nagrade i dobitnici nagrade Zaplanjski Orfej, a  odlučivaće o tri najbolje pjesme, dok će pjesma koja dobije najviše glasova posjetilaca sajta ponijeti nagradu publike.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pjesme obezbijedio nagrade, a pjesma pobjednika konkursa, zajedno sa pobjednicima prethodna tri konkursa, će biti objavljene u časopisu Gradina.