latinica  ћирилица
21/02/2024 |  10:25 | Autor: RTRS

Na području Kladnja uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu su na području Kladnja uhapsili jedno lice, osumnjičeno za krijumčarenje migranata, saopšteno je danas iz SIPA-e.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Lice je uhapšeno juče, u nastavku operativne akcije "Zip", po nalogu Suda i uz nadzor Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela organizovani klriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Ovo lice je nakon hapšenja sprovedeno u prostorije SIPA-e, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

O daljem statusu ovog lica će se u zakonoskom roku odrediti postupajući tužilac Tužilaštva BiH.

Iz Sipe su podsjetili da su njeni pripadnici 6. februara realizovali operativnu akciju "Zip" koja je rezultat višemjesečne istrage u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske i uz podršku Evropola, te da je tada uhapšeno devet lica.

Istragom je dokumentovano krijumčarenje oko 70 državljana Turske iz BiH u Hrvatsku, te dalje u zemlje EU, a krijumčarenje je vršeno tako da su lica preko granice BiH sa Hrvatskom prevožena skrivena u kamionima.