latinica  ћирилица
21/02/2024 |  12:37 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Stevandić-Railić: Podrška aktivnostima Udruženja žena žrtava rata Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je danas sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata Srpske o položaju i problemima sa kojima se ova populacija susreće.
Sastanak: Živković Rajlić i Stevandić - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak: Živković Rajlić i StevandićFoto: Ustupljena fotografija

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić upoznala je Stevandića sa aktivnostima Udruženja, naglasivši da se ono suočava sa mnogim poteškoćama u svom radu jer je jasno da postoje dvostruki standardi kad je u pitanju odnos prema srpskim žrtvama tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Stevandić je podržao aktivnosti ovog Udruženja u vezi s dokumentovanjem ratnih zločina, te je pohvalio rezultate njihovog rada uprkos činjenici da nailaze na mnoge opstrukcije.

On je naglasio da su aktivnosti ovog Udruženja od suštinskog značaja za otkrivanje istine o patnjama i strahotama koje su žene pretrpjele, te da će nevladine organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i dalje biti redovno konsultovane kad su u pitanju bilo kakve relevantne izmjene zakona i da se neće dozvoliti kriminalizacija Odbrambeno-otadžbinskog rata.