latinica  ћирилица
21/02/2024 |  14:51 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Tuzla: Pronađeno tijelo žene

Tijelo žene S. B. i povrijeđeni muškarac E. S. T., obliven krvlju, pronađeni su u stanu u Tuzli, saopšteno je iz tuzlanske policije.
Policija Federacije BiH - Foto: SRNA
Policija Federacije BiHFoto: SRNA

Naime, danas oko 11.50 časova, dežurnu službu Policijske stanice Zapad, obavijestio je građanin da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive.

Potom mu se, kako je naveo, javio na video poziv E. S. T., inače strani državljanin, pa je uočio da je E. S. T. krvav i da u krevetu leži S. B., te je zatražio intervenciju policije.

- Na mjesto događaja, odmah su upućeni pripadnici Policijske stanice Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan, gdje su zatečeni tijelo žene S. B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar i muškarac E. S. T. sa vidljivim povredama na stomaku, te je on prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći - naveli su iz policije.

"Avaz" saznaje da je strani državljanim Mađar i da je on počinio ubistvo žene s kojom je bio u braku.

Radi se o stotopostotnom invalidu. Nezvanično, navodno ju je udavio, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo, oštrim predmetom.